20 Şubat 2012 Pazartesi

İNCİRLİ CEVİZLİ MUHALLEBİLİ KEK




Günaydın, günaydın sevgili dostlar... Umarım güzel bir hafta sonu geçirmişsinizdir. Cumartesi günü çok sevdiğim bir ablam sevgili Cahide' nin blogunda gördüğü tariften bahsetti. Kendisi denemiş ve çok beğenmiş. Ben de hemen eve giderken incirlerimi aldım :) Orijinal tarif burada http://cahidejibek.wordpress.com/2012/02/12/kuru-incirli-karamelli-pasta/ ... Şahsen biz bayıldık :)) İşte tarifi;


Keki için
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1/3 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 limon kabuğu rendesi
Muhallebisi için
  • 4 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı margarin
Tabanı için
  • 400 gr. kuru incir
  • 1 çay bardağı ceviz
Şerbet  için
  • 1.5 çay bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu
Yapılışı;


Öncelikle keki pişiriyoruz. Yumurta ve şekeri iyice çırpıp, diğer malzemeleri katıp çırpıyoruz. 180 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz.


Bir tencerede 1,5 çay bardağı şekeri kısık ateşte karıştırarak eritiyoruz. Şeker eriyince üzerine 1,5 su bardağı su ilave ediyoruz. Kaynayınca limon damlatıyoruz. Sıvı bir şerbet olacak. İçine Doğradığımız incirleri atıp biraz karıştırıp kevgirle çıkartıyoruz. Şerbete batırdığımız incirleri iri çekilmiş cevizle karıştırıyoruz.


Pişen kekimizi tepsiden çıkartıp soğumaya bırakıyoruz. Aynı tepsiyi yıkayıp, kurulayıp sıvı yağla yağlıyoruz.


Tepsinin altına cevizli incirli karışımı yayıyoruz.


Muhallebi için ise, margarin dışındaki bütün malzemeleri katıp pişiriyoruz. Pişen muhallebiye margarin ekleyip 5-10 dk çırpıyoruz. Bu karışımı incirli karışımın üzerine döküyoruz. soğuyan kekimizi bekletmeden muhallebinin üzerine elimizle biraz bastırarak yerleştiriyoruz.


Kekin üzerine karamelli şerbeti döküp 3-4 saat buzdolabında bekletiyoruz. 


Servis yapacağımız zaman başka bir tabağa ters çeviriyoruz. 


Afiyet olsun... ( habiş )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)