13 Mart 2012 Salı

AVŞAR MANTISI ( PATATESLİ MANTI )


Merhaba arkadaşlar. Nasılsınız? Keyifler yerindedir inşallah... Bugün size çocukken en sevdiğim yemek olan avşar mantısının tarifini vereceğim. Bu arada bir avşar olarak en sevdiğim yemek olduğunu söylememe gerek yok sanırım :)

Malzemeler;
Hamuru için;
Un
Tuz 
Su
İç harcı için;
Patates ( haşlanmış ve ezilmiş )
Soğan
Maydanoz
Salça
Tuz, kimyon, karabiber
Üzeri için;
1 kase yoğurt
1-2 diş sarımsak
Tuz, kırmızı biber ve nane

Yapılışı;
Un, tuz ve su ile hamuru yoğurdum. Soğanları ve salçayı yağda kavursum. Patatesi ekleyip biraz yağda çevirdim. Baharatlarını ekleyip iyice karıştırdım. Hamuru mantı gibi açtım. Bardakla halkalar kestim. İçine bolca harç koydum. Hamuru biraz sert oluyor. Yarım ay şeklinde kapattım. Tuz ve yağ kattığım suda 1-2 dakika haşladım. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp, kırmızı biberli yağ gezdirdim.

Afiyet olsun... ( habiş )

3 yorum:

  1. Mantı süper görünüyor,mutlaka deneyeceğim.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  2. habibeciğim ellerine sağlık bunu bende denicem :)

    YanıtlaSil
  3. Nuray cığım teşekkür ederim. Melişim mutlaka denemelisin. Yada gel bana buzlukta var :D

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)