6 Mayıs 2012 Pazar

Çilekli yaş pasta yada meyveli pasta

Arkadaşlarıma iyi pazarlar diliyorum pazarda bitti sayılır artık ya yeni bir haftaya gireceğiz ne diyelim ozman hepimize hayırlı bereketli mutlu huzurlu bir hafta olsun diyelim dün yani cumartesi uzman tv de yaş pasta nasıl yapılır onu öğrendim şu nette ne faydalı yerler var her seferinde bunu söylüyorum ama öyle yani bi kaç kez dikkatli izleyince bunu pazar günü evde yapıcam dedim ve yaptım yanlız benim çember kalıp almam lazım pandispanyayı daha düzgün yapmam için kelepçeli kalıpla yaptım ama biraz uğraştırdı, bakın bakalım yapabilmiş miyim?


MEYVELİ YAŞ PASTA
malzemelerimiz
6 yumurta sarısı
6 yumurta akı
4fincan şeker
1 bardak elenmiş un
2 fincan elenmiş nişasta
Dolgu kreması için malzemeler ve yapımı
1 yumurta sarısı
1fincan un
1fincan nişasta
2fincan şeker
1litre süt
karıştır ve ocağa al karıştıra karıştıra muhallebi kıvamında pişir
ocaktan alınca yaklaşık 15 dakika mikserle çırp krema hazır.
yapılışı
önce yumurta aklarını 2 fincan şekerle kar gibi olana kadar çırptım ayrı bir kapta yumurta sarılarıyla kalan 2 fincan şekeri çırptım çırptığım yumurta sarılarını yavaşça yumurta aklarına ilave ettim üzerine bir bardak elenmiş un ve nişastayı ekledim kaşık yada spatula yardımıyla alttan üste doğru karırştırdım yavaş yavaş malzemeyi söndürmeden yanee:)işin ilginç yani kabartma tozu yok ona göre karışımımı yağlı kağıt üzerine oturttuğum kelepçemin içine döktüm 160 derecede önceden ısttığım fırında 45 dakika pişirdim biraz soğuduktan sonra bıçakla kalıbın kenarlarından geçtim kolayca çıkarayım diye lakün biraz zor çıktı :) sorun değil çıktı işte bunu dikkatli bi şekilde enlemesine üç parçaya kestim servis tabağıma alt katı aldım sütle güzelce ıslattım üzerine kremamdan sürdüm hazırladığım çilek dilimlerini yaydım ikinci pasta katımı üstüne koydum sütle ıslatıp tekrar krema ile sıvadım ve çileklerini dizdim son kat pastamıda ekledikten sonra elimle hafif bastırıp düzelltikten sonra sütle ıslattım yine kremayla sıvadım yanını sağını solunu süsledikten sonra üzerine krem şanti hazırladım bir katta onu sürdüm üstüne çileklerle süs yaptım süsledim püsledim dolapta soğttum daha fazla dayanamadım kestim çocuklar yedi toca yemedi sonra yicekmişşş ama herkes çok beğendi

16 yorum:

  1. bence çok güzel yapmışsın canım.ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. melikeeem aştın sen iyice bebeğim :)ellerine sağlık çok güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. Sahane olmus melikem olmus bu olmus super olmus:)

    YanıtlaSil
  4. çılgın bir pasta..harikaa...:)) ellerinize sağlık ....valla süper olmuş:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canlarım
    mmmm misss
    :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canımm senin de tariflerin çok güzel seninde ellerine sağlıkk olsun :)

      Sil
  6. ellerine sağlık... pastanedeki yaş pastalar senin pastanın yanında sönük kalacak: ) blogundaki kiraz resimlerini görünce acaba akşehirle bir ilgin var mı diye düşündüm??var mı: )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) çok teşekkür ederim Yasemin hanımcım güzel yorumuna :) kiraz resimlerine gelince blog'a yeni katıldık ya acemiyiz ve birazda ayıptır söylemesi kendi adıma maymun iştahlıyım habire arayış içinde yani ikide bir hoşuma giden bir şablon olunca değiştiriyorum en son bunda karar kılındı:) velhasıl akşehirle bi bağlantım yok :)

      Sil
  7. ellerinize sağlık şahane bir pasta olmuş gerçekten heleki ilk denemeyse diyecek birşey bulamıyorum:))
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  8. ıhmmm çileğe bayılırım ama ne yazıkki artık gerçek lezzetinini alamıyoruz meyvelerin:( hepsi hormonlu, geçen gün marketten bir çilek aldık resmen boyutu elma kadar var yuhh yani..değil mi?her neyse canım tariflerin hepsi birbirinden lezzetli bu pasta da nefis görünüyor eline sağlık:) bana da beklerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum arkadaşım tat yok meyvelerde. pastamı beğenmene de çok sevindim :)teşekkür ederim

      Sil
  9. neguzel iki arkadas kanka beraberce birseyler paylasiyor.ortak hobileri var.pastada harika gorunuyor .ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyor ellerinize sağlık..Çilekli tariflere bayılırım.Pasta deyince akan sular durur..:)

    sevgiler

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)