11 Haziran 2012 Pazartesi

YAĞSIZ, UNSUZ 10 DK PANDİSPANYA ;)

Merhaba arkadaşlar. Hafta sonunuz nasıl geçti? Ben bu hafta sonunu çok kötü geçirdim. Kronik bronşit hastasıyım aynı zamanda astım var. Hal böyle olunca en ufak bir soğuk algınlığında yerle bir oluyorum. Maalesef hafta sonumuz da bu yüzden hastane, doktor, eczane arasında geçti. Allah benimle beraber şifa arayan herkese sağlık versin inşallah.
Gelelim başlıkta ki konumuza :) Hani haber vermeden gelen misafirler vardır ya işte onlar için birebir bi pasta tarifi. Tadı nefis mi nefis yapılışı ise bir o kadar basit. Bu arada ben biraz fazla tutmuşum fırında bu kadar kızarmaması lazım :)

Malzemeler;
4 yumurta
3 fincan şeker
1 paket buğday nişatası ( 200 gr olanlardan )
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Pasta için ben hazır dolgu kreması, krem şanti ve çilek kullandım. Siz istediğiniz kremayı kullanabilirsiniz.

Yapılışı;




Yumurtayı ve şekeri iyice çırpıyoruz. Nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip iyice şekerli karışıma yediriyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döküp 160-170 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. Bu süre benim fırınımda 10 dakika kadar sürüyor. Dikdörtgen tepside pişiriyoruz. Çok kabaran bir kek olmuyor. O yüzden iki parçaya bölüp üst üste kullanıyoruz keki :))

Afiyet olsun

2 yorum:

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)