14 Ağustos 2012 Salı

KADİR GECESİ


Kadir Gecesinde Neler Yapmaliyiz?
Kadir gecesini, namaz kilarak, Kur’an-i Kerim okuyarak, tövbe, istigfar ederek ve dua yaparak degerlendirmeliyiz.
Üzerinde namaz borcu olanlarin nafile namazi kilmadan önce hiç degilse bes vakit kaza namazi kilmalari daha faziletlidir. Kazasi yoksa nafile kilar.
Süfyan-i Sevri: “Kadir gecesi dua ve istigfar etmek namazdan sevimlidir. Kur’an okuyup sonra dua etmek daha güzeldir” demistir (Tecrid-i Sarih Tercemesi, VI, 313).
Hz. Aise (r.ah) söyle anlatiyor: “Ey Allah’in Resulü! Kadir gecesine rastlarsam nasil dua edeyim? diye sordum. Resulüllah (s.a.v):
“Allahümme inneke afüvvün tühibbü’l-afve fa’fu annî (Allah’im sen çok affedicisin, affi seversin, beni affet)” diye dua et, buyurdu (Tecrîd-i Sarih Tercemesi, VI, 314).
Bu gecenin öyle bir ani vardir ki o anda yapilan ibadet ve dualar mutlaka makbul olur. Bu önemli ani yakalamak için gecenin bütününü tövbe ve istigfar ile geçirmek gerekir. Bu da kisinin imanini tazeler. Gecenin bütününü ibadetle geçiremeyenler en azindan teravihten sonra bir miktar oturup dua etmelidirler.
CÜMLE İSLAM ALEMİNİN, EŞ, DOST, AKRABA, KARDEŞ VE  BLOGCANLAR HEPİMİZE MÜBAREK KADİR GECESİ HAYIRLAR GETİRSİN... SAYGI VE SEVGİLERİMLE DUALARLA AMİNLERLE BU GECEYİ YAŞAMAYI NASİP ETSİN ALLAH'IM... HAYIRLI KANDİLLER 
NETTEN,PROF GOOGLE'DAN  ALINTIDIR

6 yorum:

  1. paylaşım için teşekkürler :) benim için faydalı bir bilgi oldu .

    YanıtlaSil
  2. Amin inşallah.Sizlerinde kandılı munarek olsun.

    YanıtlaSil
  3. AMİİİİNNNN...
    yürektenn katıldım dualarınıza kızlar..
    rabbim affolunan kullarından kılsın bizleri..
    dualarınızda hatırlanmaktır dileğim..
    öpüyorum ikinizi de..
    hayırlı kandiller...
    :)

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)