10 Ağustos 2012 Cuma

MANTARLI KARNIYARIK

Merhaba blogcanlar. Yine blogumuzu ihmal etmeye başladık :( Her gün yeni yazılar paylaşan arkadaşları imrenerek izliyoruz doğrusu :) Enerjinize hayranız bayanlar :)

Gelelim tarifimize;

 6 adet küçük boylu kemer patlıcan 
Sıvıyağ(kızartmak için) 
Tuz ve karabiber 

İç Malzemesi; 

250 gram mantar 

250 gram kıyma 
1 tatlı kaşığı domates salçası 
1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber 
1 tatlı kaşığı salça 
2 yemek kaşığı sıvıyağ 
3 adet sivribiber 
1 adet soğan 
2 adet domates  

Sos için, 

Domates salçası
Su
Tuz, karabiber

Patlıcanları pijamalı soyup tuzlu suda bekletelim. Kurulayıp ve kızmış yağda kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkaralım. 


1 soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım. Sivribiberleri, mantarları, kıymayı ve en son kabuklarını soyup küçük doğradığımız domates ,salça ve baharatları ilave edip hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozuda ilave edelim.

Patlıcanları tencereye alıp bıçakla ortalarını yaralım ve tuz ve karabiber serpiştirip ortalarına iç harcımızı dolduralım.

Ben 200 derece ısıtılmış fırında pişirdim.

Fotoğraf salçalı sos eklenmeden önce çekildi.

4 yorum:

  1. bunu da çok beğendim ama lütfen sunum olarak ta foto bırak cicimmm ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. İlginç mantarlı karnıyarık hoşuma gitti :) Ellerinize sağlık,sevgiler.!

    YanıtlaSil
  3. melikeeeeeemmm inşallah canım oda olacak bir gün :)

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)