10 Ağustos 2012 Cuma

MUHALLEBİLİ KADAYIF


Uzun zamandır denemek isteyipte bir türlü fırsat bulamadığım bir tatlıyı nihayet deneyebildim. Gerçekten tam ramazan sofralarına uygun hafif ve çok lezzetli bir tatlı. Kesinlikle öneriyorum :)

Tarif severek takip ettiğim portakal ağacı Hatice' den. Orijinal tarif burda bir tık 

Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
ceviz

Muhallebi :
1 kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük kutu krema
  • Yapılışı:
  • Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kırarak tencereye koyun.
  • İçine yağı, şekeri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Pembeleşince cevizi ekleyin. 
  • Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
  • Kadayıfın yarısını borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine yayın.
  • Servis yapmadan önce fotoğraflama fırsatım olamadı maalesef :(

6 yorum:

  1. çok güzel olmuş kankamm keşke servis yapmadan önce bir dilim de ayrı fotolasaymışsın. Ellerine sağlıkk habişimmmm :)

    YanıtlaSil
  2. Benimde çok sevdiğim bir tatlıdır. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Bu tatlıyı sevmeyeni görmedim:) Ellerine sağlık arkadaşım sunum da çok güzel.Sevgiler!

    YanıtlaSil
  4. Melikem iftar telaşı maalesef hiç fırsatım olmadı. Bunları da alelacele çektim :)

    YanıtlaSil
  5. Elif çok teşekkür edeirm. Ben ilk defa denedim çok sevdim gerçekten.

    YanıtlaSil
  6. Simge teşekkür ederim gerçekten tadan herkes çok sevdi ;)

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)