2 Eylül 2012 Pazar

SU BÖREĞİ

SU BÖREĞİ
İyi pazarlar arkadaşlarım,blogcanlarım nasılsınız herkes afiyettedir inşallah :) beni sorarsanız hayat bana göre koşturmaca yada ben illa kendimi itiyorum bu hızlı yaşama öyle diyeyim. Zaten çok yoğun çalışan bir hatunum  normalde benden evde kimse börekler çörekler beklemiyor aslında :) e ben bu blogları gezince arada ne görürsem aklıma düştümü mideme de düşmeli diyenlerdenim ya :) dün yani cumartesi yine yoğun bir günün ardından saat 17 ye doğru eve gelmişim aklımda bir su böreği yapma hevesi gelir gelmez elimi yıkadım temizlendim vs girdim mutfağa 10 dakkaya hamur hazırladım :) tabi benim toca geldi eve napıyosun Melike ?su böreği toca su böreği :) dedim . yaaa yapma yorgun değilmisin kim istedi ki senden ? ee beeenn kendim yani nedense böyle uğraşlar beni yormuyor daha çok rahatlatıyor he kafa olarak yani yoksa sırtım ağrıyor şuram ağrıyo buram ağrıyo o ayrı konu :) bizimki dediki bak bu iş bence uzun sürer gel önce yemek yapalım sonra yap istersen pazar kahvaltıya yap yok dedim ben onu yapmalıyım:) neyse 1 saat durdu hamur bir kenarda önce aç karnımız doyacak öyle karar aldık çocuklara makarna yanına mantar sote akşm üstü menüsünü geçiştirdik böylece :) gelelim börek macerama resimlerle anlatıcam sizlere kızlar buyrun bakalım 
hamur malzemesi
3,5 su bardağı una 1 tatlı kaşığı tuz güzelce harmanlayıp ortasını açtım 5 yumurta kırdım bir hata yaptım bir bardak kadar ılık su ekleyip yoğurdum aslında hiç su eklemeden yoğurmak gerekiyordu o yüzden hamurum biraz yumuşak oldu bende un ekledim durdum bu sefer hamur çok oldu 15 bezee :)  kalan bezeleri herzamanki gibi (elimin ayarı olmadığından ) erişte kestim  he olurmuydu bilmiyorum valla normde mantı hamrundan yani 1 yumurta olandan oluyor ama içinde 5 yumrta olan hamuırdan yapılırmı ki 8-) yaptık koyduk dondurucuya olduğu kadar olmadığı kader :)
 tereyağ sıvıyağ karışımı yufkaların herbirinin arasına 2 kaşık döküyoruz
bir  yufkayı  tepsimizin altına güzelce serdik


diğer yufkalar kaynar suda (1 yemek kaşığı tuz atılmış) birer birer atılıcak 1 dakika tutup hemen soğuk su dolu kaba aktaracağız

soğuk suda bekletme fotosunu çekmemişiz unutmayın kaynarsudan alıp soğuk suya atıyoruz ve temiz bu havlu üzerinde hafifçe suyunu alıp tepsimize yerleştiriyoruz her yufkadan sonra 2 yemek kaşığı yağlamaya devam yaklaşık 5 yufka üst üste bıraktıktan sonra peynir maydanoz karışımımı yaydım tekrar aynı işlemlere devam ettim 5 yufkadan en üste son yufkamı alttaki kuru yufka gibi üste bırakmak için suya atmıyoruz
ve akşam 22 sularında frından çıktı zormuş dimi yani bana göre sizin gözünüz korkmasın uyun hamuru gibi oynaya oynaya yaparsan bukdar zamanını alır elbet :)
şimdi dilimliyorumm blogcanlarıma servis yapıcam alın çaylarınızı yada yanına belki ayran içersiniz size kalmışş :)
AFİYETTT OLSUNNNNNNNNNNNNNNN
dip not : ama ben çoook yorulldumm sırtımm tutmuyordu o vakit ) :) değdi mi derseniz değmedi bisürü vaktimi buna harcadımm :) ama olsun yaptım mıı yaptımm yaneee :)))
görüşmek üzere kızlarrr habibeme de iyi pazarlar habişimmm her pazar gezdim gördüm yaptığın yerleri mümkünse burda görelimm fikir edinelimm kuzummmm :)
mutlu pazarlaarrrrrrrrrr hepinize :)

1 yorum:

  1. canım ne kadar güzel yapmışsın.ellerine kollarına sırtına beline her yerine sağlık her yerine :))) off olsa da yesek :)

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)