23 Eylül 2012 Pazar

Zeytinyagli biber dolma


İYİ PAZARLAR ARKADAŞLAR...
Bugün sizlere güzel bir zeytinyağlı dolma sunuyorum biz normalde bu şekilde yapmayz zeytinyağlı dolmaları birazdan altta tarifte göreceksiniz zaten ama ben yaklaşık 3 sene önce İstanbul gezimizde bir lokantada yemiştim harika birşeydi benim yemeğimde aynen ozaman yediğim dolma tarifi nette araştırırken acaba nasıl yapılmış diye karşıma portakal ağacı çıktı daha fazla bakıp kafamı karıştırmadan onun tarfini uyguladım daha tadına bakamadım soğuk yenmeli ya hani umarım güzel olmuştur... buyrun tarife 
Zeytinyağlı biber dolma
malzemeler
3 kuru soğan 
1 çaybardağı zeytinyağ
2 bardak pirinç 
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
1 yemek kaşığı kuş üzümü 
3 adet domates(kabukları soyulmuş)
1 tatlı kaşığı tarçın 
2 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı limon tuzu
2 küp şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
1çay bardağı kaynamış su
ve kıyılmış maydonoz
yapılışı
kurusoğanları küçük küçük doğrayalım zeytinyağda dolmalık fıstıklarıda ekleyip pembeleşene kadar kavuralım.2 bardak pirinci yıkayıp ekleyelim kalan bütün malzemeleride maydanoz hariç ekleyip suyunu çekene kadar pirinçler tane tane olana kadar pişirelim.piştikten sonra biraz ılınmasını bekleyelim bu esnada dolmalık biberlerimizi temizleyip yıkayalım iç malzememiz soğuduysa biberlerimizi dolduralım geniş bir tencereye yerleştirelim yarısına gelecek kadar kaynamış su bırakıp hafif harlı ateşte pişirelim...
afiyetler olsun 

2 yorum:

  1. ben geldim bereketli sofralarımız olsun inşallah.

    ellerinize sağlık hem yemek olarak hem çayın yanında bayılırım aldım ve gidiyorum.

    YanıtlaSil
  2. aynen benim usul, ben soğumadan ılıkda yiyebilirim,
    eline sağlık...

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)