Elmalı kek
3 yumurta
125 gr yumuşamış tereyağ
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
2 yemek kaşığı hnidistan cevizi
5 adet elma soyulup ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılıp üstten çizikler atılıcak limonla ovulacak kararması için
Yapılışı
Yumuşamış Tereyağ ve şekeri çırpalım yumurtaları teker teker ekleyerek çırpalım yoğurt ilave edip bir süre daha çırpalım unu kabartma tozunu vaniyayı eleyip karışıma ekleyip mikserle çırpalım biraz katı kıvamlı olan kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökelim elmaları çok batırmadan sık bir şekilde dizelim üzerine isteğe bağlı ceviz içi tarçın serpebilirsiniz. 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim soğuyunca kalıptan alıp pudraşekeri serpelim Afiyetle yiyelim :)
mutfakdili
- Posted using BlogPress from my iPad
yaşasın kek var :))
YanıtlaSilellerinize sağlık......
teşekkürler gurmemm şirinemm :)
SilBen neden elmayı hep kekin içine karıştırıyorum bilmiyorum halbuki böyle daha güzel görünüyor :) Bakın sizinki ne de güzel olmuş..Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilbende beğendim bunu Simgecim ilk fırsatta yap derim :)teşekkürler...
YanıtlaSilbu şekilde denemedim ama deneyeceğim eline sağlık
YanıtlaSil