15 Ocak 2013 Salı

Elmalıkek





Elmalı kek
3 yumurta
125 gr yumuşamış tereyağ
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
2 yemek kaşığı hnidistan cevizi
5 adet elma soyulup ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılıp üstten çizikler atılıcak limonla ovulacak kararması için
Yapılışı
Yumuşamış Tereyağ ve şekeri çırpalım yumurtaları teker teker ekleyerek çırpalım yoğurt ilave edip bir süre daha çırpalım unu kabartma tozunu vaniyayı eleyip karışıma ekleyip mikserle çırpalım biraz katı kıvamlı olan kek hamurunu yağlanmış tepsiye dökelim elmaları çok batırmadan sık bir şekilde dizelim üzerine isteğe bağlı ceviz içi tarçın serpebilirsiniz. 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirelim soğuyunca kalıptan alıp pudraşekeri serpelim Afiyetle yiyelim :)




Tarifte nerden mi esinlendik? teatime-blog ve
mutfakdili
- Posted using BlogPress from my iPad

5 yorum:

  1. yaşasın kek var :))
    ellerinize sağlık......

    YanıtlaSil
  2. Ben neden elmayı hep kekin içine karıştırıyorum bilmiyorum halbuki böyle daha güzel görünüyor :) Bakın sizinki ne de güzel olmuş..Ellerinize sağlık!

    YanıtlaSil
  3. bende beğendim bunu Simgecim ilk fırsatta yap derim :)teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. bu şekilde denemedim ama deneyeceğim eline sağlık

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)