7 Nisan 2013 Pazar

Mercimek köftesi








-
Blogcanlar hayırlı akşamlar... Yine yorucu bir haftasonunu daha geride bıraktık hepiniz umarım iyisinizdir :) fazla lafı uzatmıcam :)
hepinizin günlere misafirlere mutlaka yaptığı bir tarif var bugün sırada
İnternette araştırma sonucu portakal ağacının tarifiyle efendim buyrun ;)
Mercimekli köfte
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 su bardağı ince bulgur
1 lt su
Tuz
Karabiber
Biber salçası
Domates salçası
2 baş kuru soğan
1 çaybardağı zeytinyağ
1çay bardağı sıcak su
8-10 yaprak yeşil soğan yeşil tarafları
1 demet maydanoz
Yapılışı
Mercimek 1 lt suda hafif sulu kalacak şekilde kapak açık olarak haşlanır mercimekler pişene kadar yaklaşık 10 dakika. 2 bardak ince bulgur derin bir kaba alınır pişen mercimekler bulgurun üzerine eklenip karışırtırılır bir kapakla kapatılır enaz yarım saat şişmesi için bekletilir bu esnada büyükçe bir tavaya zeytinyağ ve küçük doğranmış kurusoğanlar eklenir pembeleşene kadar kavrulur biber ve domates salçası birer kaşık eklenir karabiber kırmızı pul biber acısını ayarlamak size kalmış eklenip biraz daha kavurulur 1 bardak sıcak su ilave edilip kaynayınca altı kapatılır bulgur ve mercimek olan kaba eklenir tuz ilavesi ve limon sıkılır yavaşça yoğurulur en az 10 dakika. Ama sıcak elimiz yanmasın dikkat:) tekrar kapağını kapatalım beklesin
Biz bu arada taze soğan ve maydanozlarımızı incecik kıyalım kenarda bekleyen köftemize ilave edip iyice yoğuralım elimizle köfte şekli verip servis tabağımıza alabiliriz Afiyetler olsun.






Posted using BlogPress from my iPad

4 yorum:

  1. diyorumki bloga izle eklentisi koyun ki daha rahat takip edelim.
    Mercimekli köfteler fena duruyor marul alıp geliyorum
    ellerine sağlık
    evgiler

    YanıtlaSil
  2. Elinize sağlık.Mercimekli köfte,günlerin vazgeçilmezidir ama ben çoğu zaman öğün olarak da yaparım ve bol yeşillikle severek yediğimiz bir tarif olmuştur her zaman.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Şeker Tatlar Anneler Gününe Özel Kurabiye Seti Hediye Ediyor. Çekilişimize katılımlarınızı bekliyoruz.Ayrıntı:www.sekertatlar.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık lezzetli görünüyor bu arada sizi takibe aldım bende sizi beklerim:)
    www.kendimceseyler.blogspot.com

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)