17 Şubat 2012 Cuma

KREMA DOLGULU ELMALI KEK


Bizim evde pek meyve yenmez. Evdeki elmaları ne yapsak ta çürümeden, bozulmadan değerlendirsek diye düşünürken Yetur' un blogunda ( http://yeturlalezzetkareleri.blogspot.com/2010/04/krema-ile-doldurulmus-elmal-kek.html ) bu tarifi gördüm. Biz dinlenmeden yediğimiz için kek içini çekmemişti ama bir gün sonra kalanları evde kapışıldı ;)


Malzemeler;


Kek için;


2 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu ( ben bir daha ki sefere 1 paket kullanacağım istediğim kadar kabarmadı )
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın ( orijinal tarifte yok ama ben tarçınlı yaptım )
6 adet elma ( kabukları soyulmuş ve çekirdek kısmı oyulmuş )


Krema için;


2 yemek kaşığı un ( ben 1 kaşık un, 1 kaşık nişasta kullandım )
2 su bardağı süt
1 yumurta
1 paket vanilya


Yapılışı;


180 derecede fırını ısıtıyoruz. Yumurta ve şekeri, şeker eriyinceye kadar iyice çırpıyoruz. Süt, sıvı yağ, un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını ekleyip çırpıyoruz. Hazırladığımız karışımı kelepçeli yağlanmış bir kalıba boşaltıyoruz. Elmaları içine yerleştirip fırına veriyoruz. Kekimiz pişerken bir tencereye süt, yumurta, unu alıp pişiriyoruz. Pişirdikten sonra vanilyayı koyup mikserle 5 dakika çırpıyoruz. Pişen kekimizi fırından çıkartıp elmaları krema ile dolduruyoruz. Ben kek parlasın diye üzerine 1 kaşık kayısı reçeli sürdüm. Krema dolgularının üzerine tarçın serpip 3-4 saat dinlendiriyoruz.


Afiyet olsun... ( habiş )

3 yorum:

  1. TANIŞTİĞIMA MEMNUN OLDUM
    :)))
    MMMMM MİS OLMUŞ
    ELLRİNİZE SAĞLIK MELİKE VE HABİBECİM.
    BANA DA BEKLERİM.

    YanıtlaSil
  2. Ziyaretinize geldim periler,Elmalı tarçınlı kek tam bana göre,
    ellerinize sağlık.
    Sizide beklerim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. feray ablacım, bir kase lezzet sizde hoşgeldiniz sayfamıza çok memnun oldum yine gelin :)
    melike:)

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)