25 Haziran 2012 Pazartesi

ADANA USULU YAPRAK SARMASI VE DOLMA

Bu hafta sonum yemek yaparak geçti :( Biraz zahmetli oldu ama en azından bu hafta bir daha yemek pişirmekle uğraşmayacağım :D 
Bugünün ikici tarifi Adana usulü sarma ve dolma. Bir Adanalı olarak damak tadımız alışmış nar ekşili, salçalı sarma dolmaya diğerleri yavan geliyor.

Gelelim malzemelerimize;
2 soğan
1 büyük domates
5-6 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
1/2 demet nane
Pirinç
Asma yaprağı
Dolmalık biber
Pirinç
Biber ve domates salçası
Nar ekşisi
Tuz, kırmızı biber, karabiber, nane, sumak
Zeytinyağı
İsteğe bağlı kıyma ben koymadım

Yapılışı;





Soğanı, sarımsağı, maydanozu, naneyi, domatesi ince ince kıyıp, pirinci, salçaları, nar ekşisini, yağı ve baharatlarını koyup iç harcımızı hazırlıyoruz.
Yapraklarımızı sarıp, biberlerimizi doldurduktan sonra üzeri için sos hazırlıyoruz.
Sos için zeytinyağında salçamızı kavuruyoruz, yine ince kıyılmış sarımsağı, nar ekşisi, tuz, biber ve nane, sumak ekliyoruz. 1 lt kadar kaynar suyu ilave edip sarmalarımızın üzerine gezdiriyoruz. Önce orta ateşte pişiriyoruz.
Sosu yaparken fotoğraf çekmeyi unutmuşum :(




Bunlarda benden size bonus olsun blogcanlar :) Kahvaltı için hazırladığım meyve salatası ve iki renkli puding :)





Afiyet olsun

5 yorum:

  1. eline sağlık sarmalar dolma nefis e hani bunun içinde sumak he adanalı sizde katılmazmı yoksam :) ben az önce yemek yediğim için yemek almiimm ama kalp karpzu yedim muhallebimi de aldım birazdan çayım gelince beraber götürcemm mideeeye :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay unutmuşum mel :) evet evet sumakta var içinde hemde erkan maraşlı birisine getirtmiş mis gibi :))) Afiyet olsun bacıcazım :)

      Sil
  2. of off çok güzel görünüyor yaprak sarmaları.Meyve salatasınada bayıldım.Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)