15 Ocak 2013 Salı

Kıbrıs tatlısı


bu benim tatlımm :)zeynommm :)

:)
kıbrıs tatlısı burada hanımlar :) bu güzelmi güzel tatlıyı hayat cafe'm MELİHA'M da görüp yaptım belki tarif bire bir aynı  değil ama benim ilhamkaynağım oldu diyeyim tabiri caizse iyiki yapmışım arkadaşımın ve yapacakların ellerine sağlık şimdiden hadi buyrun benim tarifime :)



Kıbrıs tatlısı
4 yumurta 1 bardak şeker çırpılır 1 bardak sıvıyağ eklenip tekrar çırpılır 1 bardak galeta unu 1 bardak hindistan cevizi tozu 1 pk kabartma tozu vanilya eklenip tekrar çırpılır dikdörtgen yada kare borcam kalıba dökülüp 180 derecede yarım saat (pişip pişmediği kontrol edilip) pişirilir. Diğer yandan şerbet hazırlanır 3 bardak şeker 3 bardak su eklenip kaynatılır birkaç damla limon suyu eklenir şerbet hazır.
Krema için 1 lt süte 2 fincan un 2 fincan şeker eklenir iyice karıştırılıp ocağa alınır muhallebi kıvamında pişirilir biraz soğuyunca 1 pk krem şanti (isteye bağlı ben eklemedim çünkü mutfağımda yoktu:) ) eklenip iyice çırpılır krema böylece hazırdır.
Fırından çıkan kek biraz ılınınca ılık şerbet yavaşça keke dökülür. kek şerbetin hepsini çekince muhallebisi eklenir güzelce yayılır üzerine bolca hindistan cevizi eklenip dolapta soğumaya bırakılır bir gün sonrasına bekletilirse nefis bir tatlı
Bu tarif Hayat cafe'den esinlenilerek yapılmıştır
Afiyet olsun



habibeemmmm sen neler yapıyosun ses ver bir kii :))

bu arada eklemek isterseniz facebookta bir sayfa açtım kendi çapımda bloglarda,googleda yada kendi bildiklerim vs kısacası mutfak benim için belkide çoğumuz için zaten mecburi istikamet o ayrı ama onun dışında stress atma yeri gibi hele birde güzel şeyler çıkıyorsa elimizden değilmi? :) neyse altta tıklarsanız bu sayfayı kendi yaptığım fotoladığım tarifleri yayınlıyorum arkadaşlar eğer beğenirseniz beğenilerinizi bekliyorum :)nasıl bir cümledir bu yahuu :)
MuTfaKtA-1-MeLeK
Hayırlı günler hepinize :)
- Posted using BlogPress from my iPad

9 yorum:

  1. Maşallah maşallah küçük hanıma pek becerikli :) Kıbrıs tatlısı gibi üzeri muhallebili tatlılar çok ilgimi çekiyor,mutlaka denemeliyim ben de! Tarif için teşekkürler,sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Hayır benim tatlım..Yok böyle bir lezzet .Galeta unlu tatlı diyede bilinir.minişinin ve senin ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar,
    Zeynocugun ellerinede cok yakisiyor masallah, ellerinize saglik, bir kere denedim coook nefis bir tatliydi, aklima getirdiniz yeniden....

    YanıtlaSil
  4. melikem ellerine sağlık..ne hızlı bayansın yaw..mis gibi tarifler yapıyosun....zeynomu ayrıca öpüyorum o becerikli ellerini özellikle:)

    YanıtlaSil
  5. Canım ya afiyet olsun,gerçekten enfiss bir tatlıdır.
    Bu birde incirli tatlı,gerçekten çok lezzetli oluyor..
    Afiyet olsun,ufaklığı öp benim için..

    YanıtlaSil
  6. Canlarım bu mübarek gecede Rabbim tüm dua ve ibadetlerimizi firdevs makamında
    kabul etsin inşallah.Dualarda buluşmak dileğiyle hayırlı kandiller ve sevgiler.
    Bursadasınız benim gibi izlemeye alıyorum sizi öptüm...

    YanıtlaSil
  7. iştahımı kabarttı :)
    çok güzel görünüyo ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. benimde mutfağımda iki miniş var bayılıyorlar yardım etsinler birşeyler yapsınlar.sayfanız çok güzel ben yeniyim takip ederseniz sevinirim kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
  9. boynuz kulağı geçecek gibi:) aferin Zeyno'ya

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)