21 Şubat 2013 Perşembe

ÖRGÜ BERE







 Merhaba blogcanlar, merhaba Melikeeeemmmm. Bana çok değişik gelen bir bere yaptım. Yapılışı çok çok kolay. Eğer bere ve saç örgüsü seviyorsanız buyurun.

Ben 4 numara şişle ördüm. Yünüm Himalaya saks mavisi, 1 yumak yün kullandım ama 2. yumaktanda biraz kullandım.

Yapılışı;
58 ilmekle başlıyoruz.6 haroşa + 20 düz + 6 haroşa + 20 düz + 6 haroşa olarak 6 sıra örüyoruz.7. sırada 20 düzleri kesiyoruz, haroşaları örüyoruz.8. sırada 20 kestiğimiz ilmeğin yerine yine 20 ilmek atıp öryoruz. Bu şekilde ben 20 sıra yaptım. Bant bittikten sonra 6şar tane olan haroşaları yani 18 ilmek haroşa örmeye devam ediyoruz düğme dikecek kadar yaklaşık 8 sıra kadar. İlk kestiğimiz 20 düzü ilmek yapıp iç içe geçirmeye başlıyoruz hiç dikiş yok sadece iç içe geçiriyoruz.

Bant kısmı bittikten sonra ilmek çıkartıp istediğimiz büyüklükte örüyoruz. Ben yaklaşık 24 sıra ördükten sonra 1 örüp 1 kestim. 2 sıra ördüm, yine 1 örüp bir kestim ta ki şişimde 10-12 arası ilmek kalana kadar. Kalan ilmeklerin içinden ip geçirip topluyoruz. Bereyi dikiyoruz. Düğmeleri de unutmayalım.

Yapacak olanlara şimdiden kolay gelsin. Ölçüler bana göre, çocuk için yapacaksanız örgüyü 1e düşürmenizde fayda var. Yani 6 haroşa 20 düz 6 haroşa olarak yapın.

Musmutlu günler....    

Elimde beremi gören canım arkadaşım Ece' de pembe bere istedi. Modellik yapma şartıyla ona da ördüm bir tane. Yapım aşamalarını da fotoğraflama şansım oldu. Mavi olanı 4 numara şişle örmüştüm, pembeyi 4,5 numarayla ördüm. Bence 4 daha iyi oldu.


                                               








3 yorum:

  1. çokgüzel canımmm ellerine sağlıkkk banada öğret şu örgü işlerini nolurrr :))

    YanıtlaSil
  2. çook güzel olmuş ama:)kıskandım bende örmek istiyorum

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)