10 Mart 2013 Pazar

Profiterol




Selam blogcanlar pazar günü akşamından sevgiler haftasonumuzda bitmiş oldu yeni bir haftaya gireceğiz Allah nasip ederse,Rabbim güzelliklerle karşılaştırsın inşallah alacağımız her haber inşallah hep mutluedici olsun bu sözlerim dua yerine geçer inşallah tamda yatsı ezanı okunurken amin diyorum :)))
Ve ben neler yaptım bugün dersekkk eğer;biliyorsunuz çalışan hanımlar evhanımlarından biraz daha çok mu çalışıyor ne dersiniz bana göre sanki öyle çünkü sürekli evinde olan hanımın evi zaten düzenlidir herşey yerli yerinde bizim öyle bi imkanımız var mı yok tabi ayda bir genel temizlik haftasonlarıda gücüm yettiği kadar işte bu seferde epeyce yorucu oluyor iki çocukla zaten her akşam ödevleri haftasonu da banyoları vs alsana gün bitti işte :) ama ben bugün temizlikle uğraşırken eşim sağolsun yaptı yemekleri



sonra ben evde boylu boyunca uzanırken çocukları çıkardı dışardı ben o arada yine duramadım tabi çekirdek aileme tatlı bişeyler yapayım dedim işte tarif






Profiterol
Malzemeler
100 gr tereyağ
1,5 su bardağı su 1 bardak un
1 çimdik tuz
2 yumurta
Krema için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 fincan şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Vanilya
Çikolata sos için
1 paket bitter çikolata
Yapılışı
Hamur için yağ ve su bir tencereye alınır kaynamaya bırakılır bir çimdik tuz atılır kaynayan yağlı su ocaktan alınır içine 1 bardak un eklenir hızla karıştırılır 3-4 dakika daha ocakta tutulur biraz soğuyunca 1 yumurta kırılır mikserle yumurta iyice karışana kadar çırpılır sonra 2. Yumurta eklenir tekrar çırpılır ele yapışan bir hamur oluyor yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yuvarlak top yapıp dizilir 170 derecede 25 dakika pişirilir fırın kapatılır içinde soğumaya bırakılır
Krema yapılışı
Süt un nişasta şeker 1 yumurta sarısı bir tencereye alınır mikserle çırpılır ocağa alınır muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir ocaktan alınca vanilya eklenir mikserle soğuyana kadar çırpılır.
Çikolata sos için
Bitter çikolatayı bir kaba kıralım sıcak su dolu başka bi kanın içine oturtup benmari usulü eritelim ben biraz sıcak su ekledim çikolataya böylece biraz da akışkan çikolata oldu
Yapılışı
Pişen hamurlarımız biraz soğuyunca bıçakla ortalarından keselim araya krema koyalım üstünede isterseniz birkaşık krema ekleyip üzerinede çikolata sos ekleyip servis edebilirsiniz bu kadar ilk defa denediğim profeterolle alnımın akıyla çıkmış oldum


- Posted using BlogPress from my iPad

6 yorum:

  1. O yorgunlukla profiterol işine girişmişsin,helal olsun eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. o yorgunluğun üstüne iyi gider eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. sevilmez mi oooo :))
    ahh ellerinize sağlık:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Canım haklısın çalışınca zor,Allah yardımcnolsun.
    Nasıl canım çekti bir bilsen.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Bayılıyorum becerikli insanlara,ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. MELİKEEEEEEEEEMMMMMMMMMMM bayılırım profetiroleeeee bilmem anlatabildim mi :)))

    YanıtlaSil

GÜZEL YORUMUNUZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER :)