Gelelim tarifimize;
6 adet küçük boylu kemer patlıcan
Sıvıyağ(kızartmak için)
Tuz ve karabiber
İç Malzemesi;
250 gram mantar
250 gram kıyma
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz,yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı salça
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 adet sivribiber
1 adet soğan
2 adet domates
Sos için,
Domates salçası
Su
Tuz, karabiber
Patlıcanları pijamalı soyup
tuzlu suda bekletelim. Kurulayıp ve kızmış yağda kızartıp kağıt havlu serdiğimiz tabağa çıkaralım.
1 soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım. Sivribiberleri, mantarları, kıymayı ve en son kabuklarını soyup küçük doğradığımız domates ,salça ve baharatları ilave edip hafif sulu kalacak şekilde pişirelim.Altını kapattıktan sonra ince kıyılmış maydanozuda ilave edelim.
Patlıcanları tencereye alıp bıçakla ortalarını yaralım ve tuz ve karabiber serpiştirip ortalarına iç harcımızı dolduralım.
Ben 200 derece ısıtılmış fırında pişirdim.
Fotoğraf salçalı sos eklenmeden önce çekildi.
bunu da çok beğendim ama lütfen sunum olarak ta foto bırak cicimmm ellerine sağlık :)
YanıtlaSilİlginç mantarlı karnıyarık hoşuma gitti :) Ellerinize sağlık,sevgiler.!
YanıtlaSilSimge tavsiye ederim :)
YanıtlaSilmelikeeeeeemmm inşallah canım oda olacak bir gün :)
YanıtlaSil