Uzun zamandır denemek isteyipte bir türlü fırsat bulamadığım bir tatlıyı nihayet deneyebildim. Gerçekten tam ramazan sofralarına uygun hafif ve çok lezzetli bir tatlı. Kesinlikle öneriyorum :)
Tarif severek takip ettiğim portakal ağacı Hatice' den. Orijinal tarif burda bir tık
Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
ceviz
Muhallebi :
1 kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük kutu krema
- Yapılışı:
- Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kırarak tencereye koyun.
- İçine yağı, şekeri ilave edip sürekli karıştırarak kavurun. Pembeleşince cevizi ekleyin.
- Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
- Kadayıfın yarısını borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da üzerine yayın.
- Servis yapmadan önce fotoğraflama fırsatım olamadı maalesef :(
çok güzel olmuş kankamm keşke servis yapmadan önce bir dilim de ayrı fotolasaymışsın. Ellerine sağlıkk habişimmmm :)
YanıtlaSilBenimde çok sevdiğim bir tatlıdır. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilBu tatlıyı sevmeyeni görmedim:) Ellerine sağlık arkadaşım sunum da çok güzel.Sevgiler!
YanıtlaSilMelikem iftar telaşı maalesef hiç fırsatım olmadı. Bunları da alelacele çektim :)
YanıtlaSilElif çok teşekkür edeirm. Ben ilk defa denedim çok sevdim gerçekten.
YanıtlaSilSimge teşekkür ederim gerçekten tadan herkes çok sevdi ;)
YanıtlaSil