Merhaba arkadaşlar. Bu böreği çok sık yapmaya çalışıyorum hem çok lezzetli, hem çok pratik, hem de misafir için daha önceden yapıp dolapta saklayabilirsiniz.
Malzemeler;
- 6 adet yufka
- 1 bardak tereyağ
- 1 bardak süt
- 2 yumurta
- Beyaz peynir
- 1 şişe maden suyu
- Maydanoz
Önce tereyağımızı eritip soğutuyoruz. Peyniri ezip içine ince kıyılmış maydanoz katıp karıştırıyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz. İlk iki yufkayı ortadan kiye bölerek tepsiye yayıyoruz. 3. yufkanında yarısını yayıp iç harcımızı koyuyoruz. Son yufka hariç diğer yufkalarımızı da ortadan bölerek tepsimize yayıyoruz. Son yufkamızı düz olarak yayıp, böreğimizi dilimliyoruz. 1 şişe maden suyunu böreğimizin üzerine gezdirip 30 dk. kadar dinlendiriyoruz. Tereyağ, süt ve yumurtayı karıştırıp böreğimizin zerine döküp bir 30 dk. daha dinlendirip üzerine ben çok sevdiğim için çörekotu serpip önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Tarifin orijinalini yine portakal ağacında görüp denemiştim sanırım 3 yıl olmuştur. Ama her tadan bir daha istedi mutlaka şiddetle tavsiye ediyorum.
çakma da olsa yerim valla :))
YanıtlaSilkesin süper olmuştur :))
ellerine sağlık canım...
sevgiler...
ellerine sağlık çakmasıda nefis gerçeğide.
YanıtlaSilOlmadı şimdi oruçlu oruçlu :)
YanıtlaSilKızlar aynı şehirdeymişiz:)))Ellerinize sağlık çok severim sevgiler.
YanıtlaSilellerine sağlık canım çakma olabilir ama lezzet hiç çakmaya benzemiyor :)
YanıtlaSilkızlar çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :)
YanıtlaSilÇok beğendim ve denenecek.
YanıtlaSilNefis bir börek olmuş ellerinize sağlık, sevgiler Pırıl.
çok teşekkür ederim pırıl umarım denediinde beğenirsin sen de :) sevgiler
YanıtlaSil